söndag 15 december 2013

Gammalt blir nytt

Under mina loppisrundor följer det ofta med något textilt hem - en stuv, kläder, sängkläder eller en duk. Jag är fantastiskt på att lägga dem på hög och tänka att jag ska göra si och så med just det där, det händer att det hinner bli ganska mycket i högen :-) Men i helgen var det dags att använda några av dem.

Ett par ganska smala gröna gardiner med älvor på, har förvandlats till fyra örngott. De fick baksidor med tyg från ett påslakan (gula ränder på ena sidan och vitt med gula blommor på den andra) som följt med från en annan loppis. Ni vet ett sådana där mjuka sköna sängkläder som tvättats massor av gånger (men som trasats sönder i kanterna och trådslitet så att det gått hål på några ställen). Nu fick det nytt liv som örngott tillsammans med gardinerna. Å våra tjejer som älskar detta tema kommer att sova skönt i sina nya sängkläder.


Här byggs det garderober och väntas på tapeter inför julen. Tjejerna har valt varsin tapet som ska pryda deras lilla sovplats och vår förhoppning är att allt ska vara klart till julafton.....:-) Så i väntan på att tapeterna kommer så fixas "piffet". Ett enkelt lapptäcke med stora rutor (20x20 cm) i rött/rosa/turkost klipptes från loppisfyndade påslakan och tyger från tyggömman. De har sytts ihop och fått baksida från ett annat påslakan. Detta ska sedan fungera som överkast och det är ganska lätt att bädda med för någon vars armar inte är så långa ännu.


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar